Over ons

Mijn naam is Linda en ik woon in Zwaag. Het was in 2004 toen ik werkelijk mijn hart verloor aan het geweldige ras van de Chihuahua. Ik begon heel onschuldig met de aanschaf van een Chihuahua. Al snel daarna volgde mijn tweede, toen een derde, en ja ook een vierde. Inmiddels zijn mijn hondenkindjes mijn grote passie geworden. Het Chihuahua ras is echt geweldig, maar moet ook echt bij je passen!

Een Chihuahua is een klein hondje met een groots karakter. De Chihuahua eist in de regel niet veel onderhoud en is vergeleken bij andere hondenrassen zelfs een goedkope kameraad. Qua karakter doet de Chihuahua echter voor geen enkele andere hond onder. De Chihuahua is lief, aanhankelijk, intelligent, waaks, een troeteldier en als hij/zij aandacht krijgt snel tevreden. Soms vergeet de Chihuahua zijn/haar formaat als er een grotere hond voorbij komt. Ze kunnen erg fel reageren naar andere honden en jagen graag op katten uit de buurt. Een Chihuahua gaat graag met je mee, maar wandelpartijen door weer en wind zijn niet zijn/haar favorieten bezigheden. In dit geval biedt een kattenbak in huis een oplossing. Hierdoor is de Chihuahua, gezien het geringe lichaamsgewicht, ook geschikt om te worden gehouden door mensen die wonen in een appartement of etagewoning. Voor oudere mensen is de Chihuahua een ideale keuze.

Wanneer men besluit tot de aanschaf van een Chihuahua, zal men zich bewust moeten zijn, dat het een hondje is dat zich volledig aan je geeft en voor je door het vuur gaat. Wanneer je eenmaal een Chihuahua hebt of heeft gehad kun je niet meer zonder. Een Chihuahua kan de leeftijd van 15 tot 18 jaar bereiken, het zijn kleine vriendjes en worden ouder dan een grote hond. De aanschaf van een Chihuahua pup moet daarom geen impulsieve daad zijn. Momenteel is de Chihuahua een hype, maar dit mag geen reden zijn om er een te kopen. Een Chihuahua pup koop je niet vlug tussen de boodschappen door maar moet een weloverwogen beslissing zijn. Verdiep u in het ras middels boeken en/of internet en ga voor uzelf na of dit een hondje is dat bij u past.

Kopers van onze pups kunnen ten alle tijden contact met ons opnemen voor advies aangaande voeding, opvoeding e.d. van hun hondje. Het blijft bij ons zeer zeker niet beperkt tot het leveren van een gezonde jonge hond maar ook tot de best mogelijke service en adviezen. Kopers van onze pups uit het verleden zien wij vaak terug; of voor de aanschaf van een tweede pup of om als trotse eigenaren hun opgegroeide Chihuhua te showen. Voor de meeste pups maar zeker voor een Chihuahua geldt dat de pup zich het beste ontwikkeld in huiselijke omstandigheden waarbij het pupje ervaart wat liefde is, geknuffeld worden, wennen aan geluiden en bezoek e.d.

Wij zijn een kleine hobby kennel en hebben daarom slechts 1 a 2 keer per jaar een nestje Chihuahua pups. Onze pups zijn vanaf dag een onderdeel van het gezin en groeien op in huishoudelijke kring met onze kinderen en de andere hondjes. Daardoor kunnen wij onze pups alle tijd en aandacht geven die zij nodig hebben. Onze pups gaan pas naar hun nieuwe baas als zij goed gezond, zelfstandig kunnen eten, goed op gewicht zijn en/of de leeftijd van minimaal 10 weken hebben bereikt.

Wij zijn lid van de rasvereniging EGCN en aangesloten bij Raad van Beheer.
Ook zijn wij in het bezit van Besluit Houders Van Dieren(vakbekwaamheid Honden & Katten)

Alvast bedankt voor het bezoeken van onze website!